Uitnodiging algemene ledenvergadering 6 November 2019 clubhuis de nieuwe haven.

Beste leden WSV De Nieuwe Haven en medewatersporters,

Het is weer zover, de herfst heeft zijn intrede gedaan en het is weer tijd om aan het winter klaarmaken van de schepen te denken.

Ook vindt dan onze traditionele najaarsvergadering plaats.

De agenda voor de vergadering;

 • 1: Voorzitter; Peter van der Lee

 • Opening en goedkeuring agenda.

 • Goedkeuring notulen ALV 10 april 2019.

 • Uitleg wijzigingen regelement en goedkeuring leden vragen.

 • Overige wat ter tafel komt.

 • Secretaris; Ton Teunisse.

 • Verslag leden administratie. Opzeggingen, nieuwe leden, box bezetting.

 • Uitslag enquête .

 • Goedkeuring vragen leden aangaande stellingen uit Enquête hoeveel langliggers er in de haven mogen zijn.

 1. Hoeveel lang verblijvers ( mensen die in de winter overnachten aan boord ) mogen er van U zijn

 2. Willen we hogere boete als mensen niet komen op dagen op hun werkbeurt.

 • Penningmeester; Theo Vredenbregt.

 • Fianciele stand en Begroting.

 • Tarieven 2020.                    

 • Havencommissaris; Peter Hendriks.

 • Uitgevoerde werkzaamheden 2018/2019

 • Planning komende periode 2019/2020.

 • Openstaande bestuursfunctie; Peter van der Lee

  Verkiezing penningmeester Walter Hijweege heeft aangeboden deze functie

  op zich te willen nemen.

 • Rondvraag; Peter van der Lee.  

  Ik hoop u allen te zien op deze vergadering

  Ton Teunisse

  Secretaris WSV De Nieuwe Haven

Notulen vorige vergaderingen zijn in te zien na inloggen als lid.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berichtgeving van VAMEX

Verlengen

Per 1 juli 2014 is de verplichte verlenging van het vaarbewijs op 70-jarige leeftijd wettelijk afgeschaft. Ook het daarna elke 5 jaar opnieuw verlengen van het vaarbewijs is niet langer meer nodig.

Met deze wetswijziging is het Klein Vaarbewijs en het Groot Pleziervaartbewijs dus onbeperkt geldig geworden. Dit geldt ook voor alle bestaande vaarbewijzen die voor 1 juli 2014 zijn afgegeven en nog een vervaldatum op het vaarbewijs hebben.

Vaart u alleen in Nederland?

Als u uw vaarbewijs alleen in Nederland gebruikt, dan kunt u gewoon met uw vaarbewijs blijven varen, ook al heeft uw vaarbewijs een vervaldatum die inmiddels is verstreken. Uw vaarbewijs is immers op basis van de nieuwe wetgeving onbeperkt geldig. De geldigheid van alle vaarbewijzen zal door de politie in Nederland gecontroleerd worden op basis van de nieuwe regelgeving.

Vaart u in het buitenland?

Als u ook in het buitenland gebruik wilt maken van uw vaarbewijs, is het verstandig uw vaarbewijs met een (binnenkort) verlopen vervaldatum om te ruilen voor een nieuw exemplaar zonder vervaldatum. Daarmee voorkomt u in ieder geval mogelijk lastige discussies met de buitenlandse politie, die vaak niet op de hoogte is van wetswijzigingen in een ander land.

Wilt u uw vaarbewijs omruilen voor een nieuw exemplaar zonder vervaldatum, dan kunt u via het blauwe blok hiernaast een omzetting aanvragen.

N.B. Voor vaarbewijzen afgegeven met een medische beperking kan nog wel een beperkte geldigheidsduur gelden. Deze dienen dan ook nog wel verlengd te worden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nog even en dan is het vaarseizoen 2019 weer voorbij.

Om het seizoen gezellig af te sluiten organiseren wij op 19 oktober in ons clubhuis een gezellige avond en voor de liefhebbers een tochtje met een fluisterboot.

Tijdens de gezellige avond kunnen we onder het genot van een drankje, waarvan de eerste gratis is, en gezellige muziek met elkaar kletsen over de belevenissen van het afgelopen seizoen.

Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht en staat het eten om ongeveer half zeven klaar.

De fluisterboot meert om 16.15 bij ons aan waarna we vanaf het water met een gids meer te weten komen over het mooie Schiedam met zijn rijke historie. Let wel op, voor de fluisterboot geldt VOL IS VOL.

Geef je op voor de gezellige avond, de fluisterboot of voor beide op vóór 1 oktober 2019 via:

Email bij Walter : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                   Of

Op de haven bij onze Havenmeester Annemiek.

Wij hopen velen van jullie te zien op 19 oktober 2019.

Vanaf 16.30 ben je van harte welkom.

Ga je ook mee met de fluisterboot dan dien je uiterlijk 16.15 aanwezig zijn.

Het organisatie team

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 03-07-2019

Beste leden

Heden ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van

ons lid en voormalige havenmeester de heer Jan Fister.

Ton Teunisse

Secretaris

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 16-04-2019 Melding van gemeente Schiedam

Goedendag,

Het watersportseizoen is gestart. Graag informeer ik u over onderhoud aan een aantal bruggen.

Wij doen ons best om de hinder voor de watersport bij werkzaamheden tot het minimum te beperken. Gezien besteltermijnen en weersomstandigheden lukt het helaas niet in alle gevallen om werkzaamheden volledig buiten het seizoen te laten plaats vinden.

Trambrug

Vorig jaar zomer is er kortsluiting geweest in de machinekelder van de Trambrug. Hierdoor was hij tijdelijk niet bruikbaar. Met noodreparaties is dit toen opgelost. Om de zaken definitief op te lossen is eind vorig jaar begonnen met het vervangen van onderdelen uit de installatie. Met name de schakelkast (aansturingscomputer, zeg maar) moest geheel vervangen worden. Daar is de afgelopen periode hard aan gewerkt. Helaas is het gebleken dat een aantal onderdelen een langere levertijd hebben. Hierdoor zijn de werkzaamheden niet voor de start van het watersportseizoen gereed. De geplande opleverdatum van de werkzaamheden is 23 april. Dan is de brug voorzien van een nieuwe installatie, nieuwe (standaard) bedieningssoftware en kan hij de komende jaren weer vooruit.

Koemarktbrug

Aan de Koemarktbrug wordt op dit moment onderhoud gepleegd. Dat is niet zichtbaar voor de buitenwereld omdat dit het opzetwerk (brugvergrendeling) betreft in de brugkelder. Hiervan ondervind het (scheepvaart)verkeer geen hinder.

In de periode van 6 mei t/m 10 mei wordt de slijtlaag (asfaltlaag) op de Koemarktbrug vervangen. De brug is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor de scheepvaart is de brug dan gestremd. Deze werkzaamheden kunnen niet buiten het vaarseizoen uitgevoerd worden. Het betreft hier werkzaamheden die erg afhankelijk zijn van het weer en de temperatuur.

Aansluitend wordt de bovenzijde van de brug geschilderd. De scheepvaart zal hier mogelijk een korte extra wachttijd van ondervinden, als de schilder zijn spullen van de brug moet halen voor de brugopening. Deze overlast zal beperkt zijn.

Hoofdbrug

De Hoofdbrug wordt geheeld gereinigd en geschilderd. De brug wordt daarvoor in de periode van 22 juli t/m 26 juli afgesloten voor alle verkeer, inclusief de scheepvaart. Dan wordt vooral de onderzijde geschilderd. Aansluitend wordt de bovenzijde geschilderd waarbij met een hoogwerker gewerkt wordt. Dit zal waarschijnlijk nog een week of 2 duren. In die periode kan de brug wel open, maar kan het zijn dat er een korte wachttijd is om de boel te ontruimen. Deze overlast zal beperkt zijn.

Ten slotte wordt later dit jaar het brugwachtershuisje opgeknapt en het bedieningspaneel aangepast aan onze standaard bedieningssoftware. De scheepvaart heeft hier geen hinder van.

Varkenssluis

De voormalige sluis onder de Hoofdbrug wordt eind 2019/begin 2020 gerestaureerd. Dit gebeurt buiten het vaarseizoen. Welke gevolgen deze werkzaamheden hebben voor de bereikbaarheid van de Nieuwe Haven wordt daarbij uitgezocht. Zodra de planning en impact bekend is, worden de watersporters hierover geïnformeerd.

Willemsbrug

De restauratie van de Willemsbrug is bezig. In mei zal de brug geschilderd worden en is de restauratie afgerond. De scheepvaart zal hier mogelijk een korte extra wachttijd van ondervinden, als de schilder zijn spullen van de brug moet halen voor de brugopening. Deze overlast zal beperkt zijn.

Oranjebrug en Rolbrug

De voorbereiding van de vervanging van deze bruggen is gestart. De uitvoering lijkt nu gepland voor eind 2020/begin 2021, voor zover mogelijk buiten het vaarseizoen. Zodra er meer te melden is worden de watersporters vanuit de projecten geïnformeerd.

Onze excuses voor eventuele ongemakken.

Met vriendelijke groet,

Carla Vermunt

Accountmanager toerisme en stadsmarketing

Gemeente Schiedam

Postbus 1501

3100 EA Schiedam

010-2191816

 

 

Wederom weer een auto op de steiger.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Hierondere vind u diverse links die u verder verwijst, klik op het onderwerp en deze verwijst u verder.

       

    VNM Nieuwsbrief         

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 
Go to top